Barion Pixel

Munkaruha téli sportokhoz? Naná!

Mi mindenre jó a munkaruha? Nem feltétlenül csak munkához lehet vásárolni, hordani egy-egy ruhadarabot. Mivel időtálló anyagból, különleges odafigyeléssel készülnek ezek a felszerelések, ezért sportoláshoz is hordhatod őket!

Miért lehet jó a munkaruha a téli sporthoz?

A munkaruhák kialakítása sokféle elvárás és szabvány mentén készül, hiszen a munkaruházatnak alkalmazkodnia kell a munkavédelmi előírásokhoz is. Ezért biztos lehetsz benne, hogy ha munkaruhát vásárolsz, akkor az biztonságos, strapabíró darab lesz. Ezek a felszerelések úgy vannak kialakítva, hogy a fokozott igénybevételt is bírják. Különösen ellenálló anyagból készülnek, emellett sok helyen plusz erősítéssel vannak ellátva, hogy még kevésbé kopjon a ruha anyaga. 

 

A munka típusától függően vízlepergető, tűzálló, szellőző vagy épp kifejezetten jó hőszigetelő munkaruhák készülnek. A téli munkaruhákkal sincs ez másképp, hiszen a kültéri téli munkavégzéshez, olykor a fokozott mozgáshoz, izzadáshoz is alkalmazkodó munkaruhák készülnek. Ráadásul a téli munkaruhák kényelmesek, testreszabhatóak, ugyanis külön cipzárak, pántok, lehajtható ujjak, szárak segítik, hogy a méretünkre igazítsuk őket. Másrészt divatos megjelenésűek, legalábbis mi több olyan márkát tartunk készleten, melyeknek téli munkaruhái kifejezetten igényes megjelenésű, divatos darabok. Általában fényvisszaverő láthatósági elemekkel is fel vannak szerelve. Így érdemes akár téli sportokhoz is használni a bélelt munkaruhákat.

Az aláöltözet kiválasztása

Általában három rétegben érdemes télen felöltözni, a legalsó réteg az aláöltözet. Ennek a ruharétegnek az izzadság elvezetése a feladata, és a hőszigetelésben is szerepet kap. Téli sport esetén szintén nagyon fontos a réteges öltözet, ezért érdemes szétnézed az aláöltözeteink között. Akár nadrágról, akár felsőről van szó, kényelmes, testhezálló darabot kell választani erre a célra, hiszen még pulóvert és kabátot is viselni fogsz, ezért fontos, hogy a sok ruharéteg ne akadályozzon a szabad mozgásban, főleg sport esetén. 

Az aláöltözettől tehát azt várjuk, hogy jól szellőzzön, és testhezálló legyen. Sokféle anyagból gyártanak termo öltözeteket, lehet természetes, mint a bambusz vagy a gyapjú, esetleg szintetikus is. Például az Ejexnél kapható aláöltözetek között többféle anyagú termonadrág és felső található. Kevertszálas, bambusszal kombinált nadrágok, de nedvességelvezető zónákkal gyártott, speciális antibakteriális fonalból készült termo nadrágjaink is vannak. Ezek száraz és kényelmes alsórétegként védenek a hideggel szemben. 

Túrákra, és kifejezetten téli sportokra ajánljuk a merino aláöltözeteket, melyek finom gyapjúval kombinált poliészterből készülnek. A gyapjú az egyik legismertebb hőszigetelő anyag, mely természetes, évszázadok óta alkalmazzuk. Nem véletlenül készülnek kabátok, pulóverek, de még ágyneműk és takarók is belőle: melegen tart, mégis jól szellőzik. 

munkaruha téli sporthoz
Fontos a megfelelő aláöltözet

Mikor milyen kabát lesz megfelelő?

Sporthoz nem érdemes a legvastagabb télikabátokat választani, mert azok kevésbé intenzív munkára, tevékenységre vannak kitalálva. Az intenzív kültéri téli mozgásra tervezett kabátok jól szellőznek, nem túl vastagok és a súlyuk sem nagy. A sport során ugyanis kényelmetlen, sőt, akadályozó tényező lehet a ruha nagy súlya, ezért kifejezetten könnyű kabátot érdemes választani. Az is számít, hogy vízlepergető-e a kabát, hiszen sportolás vagy túra közben jobb, ha ez a plusz funkció is jelen van.

A magasan záródó nyakrész, a hosszított, derekat védő hátsórész, a kapucni, és a húzózsinór jelenléte is sokat számíthat. Ezek az ötletes kis apróságok nagyon sokat számítanak, ha például túrázás közben hóviharba keveredsz, és a metsző hideg szél ellen kell védekezned, de akár egy egyszerű, könnyed lesiklás esetén is jól jöhetnek ezek a részletek, amikor a sípályán száguldasz.

Ha téli sportokhoz keresel öltözetet, akkor nézz szét a kínálatunkban! 

 

Az egységes, jó minőségű munkaruházat fontossága: professzionalizmus a céges megjelenés kulcsa

Amikor egy vállalkozást vezetünk sokszor a figyelem az üzleti stratégiánk, a termékeink és szolgáltatásaink minőségén [...]

Milyen munkavédelmi cipőt vegyek fel tavasszal?

A munkavédelmi cipő története A munkavédelmi cipő története a 20. századig nyúlik vissza. A Red [...]

Dassy Super Flex stretch nadrág – mit kell tudnod róla?

Ha igazán jól akarjuk érezni magunkat nemcsak a bőrünkben, hanem a ruhánkban is, akkor a [...]

ÁTMENETI MUNKAKABÁT – MIÉRT ÉRI MEG?

Egyre gyakrabban ki vagyunk téve a hirtelen változó időjárás viszontagságainak. Egyik percben még vastag kabát [...]

MUNKAZOKNI – MI A SZEREPÜK? MIÉRT KELL FIGYELNI RÁ?

Beköszöntött a hűvös idő. Az időjárás változásával szembesülnünk kell a munkában való öltözködés örök problémájával, [...]

Dzsekik és kabátok a hűvös, őszi időjáráshoz

Amikor kültéri munkához vagy sporthoz választasz öltözéket, ügyelni kell rá, hogy rétegesen öltözködj. Előző bejegyzésünkben [...]

Aláöltözetek munkavégzéshez és sporthoz

Bár az indián nyár (vagy másnéven: a vénasszonyok nyara) időjárása megtévesztő lehet, egyre inkább érezhető, [...]

Dassy munkanadrágok: miért szeretjük őket?

A munkanadrág alapvető eleme a munkaruha szetteknek. Éppen ezért kulcsfontosságú ruhadarab, mind kényelem, mind használhatóság [...]