Barion Pixel

Aláöltözetek munkavégzéshez és sporthoz

Bár az indián nyár (vagy másnéven: a vénasszonyok nyara) időjárása megtévesztő lehet, egyre inkább érezhető, hogy kora reggel és késő este már lehűl a levegő. Küszöbön a hideg, szeles őszi idő, és a tél beköszönte sincs már annyira messze.

Ezért érdemes már most gondoskodni a hűvösebb időjáráshoz illő ruhadarabok beszerzéséről, hogy ne akkor kelljen kapkodni, amikor már fagyosak a hajnalok.

Ezzel a cikkel az aláöltözet kiválasztásában szeretnénk Neked segítséget nyújtani.

A legfontosabb szempontok az alsó kiválasztásakor

Mint minden ruhavásárláskor, az aláöltözet megválasztásakor is érdemes először számba venni, hogy mit is várunk majd az adott ruhadaraboktól.

Mikor aláöltözet alsót vásárolsz, biztosan Neked is az alábbi szempontok lebegnek lelki szemeid előtt:

  • legyen könnyű és kényelmes;
  • védjen a hidegtől;
  • legyen kellően rugalmas;
  • vezesse el az izzadságot;
  • valamennyire szellőzzön;
  • legyen tartós és bírja a strapát.

A könnyű és kényelmes viselet, valamint a rugalmasság vitathatatlanul fontos annak érdekében, hogy kellő mozgásszabadságot biztosítson a ruha és hosszú távon se legyen kényelmetlen viselni. Ennek érdekében az Ardon Trip alsót például rendkívül rugalmas derékrésszel látták el.

Talán kicsit alulértékelt a verejték-elvezető képesség fontossága, pedig az, hogy a test mindig száraz és így megfelelő hőmérsékletű maradjon (ki ne ismerné a nedves bőrt megcsapó hideg fuvallat borzongató érzését?), alapvető fontossággal bír. A Cofra Bredik alsó megalkotásakor ráadásul arra is figyeltek, hogy a kellemetlen szagoknak és a gombásodásnak is útját állják, ezért antibakteriális bevonattal látták el.

Ha különösen nagy mozgásigényű munkavégzés közben, esetleg sportolás során viselsz aláöltözetet, az alsó szellőzése azért is fontos, hogy ne nedvesedjen át az anyag. A Dassy Pascal termál alsót nem csak extra szellőző pontokkal látták el, de plusz megerősítésekkel is felvértezték, így nem kopik és nem is bolyhosodik egykönnyen.

De nem csak a sok mozgást igénylő tevékenységek, gyakran az ülőmunka is hidegben történik. Ilyenkor még inkább felértékelődik, hogy az aláöltözet kellemesen melegen tartson. A Dassy Tristan aláöltözet alsó 100%-ban merino gyapjúból készült, ami egy kiválóan hőszigetelő, bőrbarát anyag, és tökéletesen védi viselőjét a hidegtől.

A Merino gyapjúból készült Dassy Theodor aláöltözet felső kiválóan illeszkedik viselője alakjához.

Az ideális aláöltözet felső 

A fentebb, az aláöltözet alsók kapcsán már felsorolt szempontok mellett a felsők esetében nem elhanyagolható a megfelelő varrás sem. Természetesen az alsóknál sem árt odafigyelni a varrás kialakítására, de a felsőkre különösen igaz az, hogy igazán kényelmetlen és kellemetlen tud lenni, ha valahol nyom vagy dörzsöl a varrás. A Cofra Bryne felső éppen ezért varrásmentes, hogy ne álljon semmi a kényelem útjába.

A felső kiválasztásakor az anyagra is megéri figyelmet fordítani. Egyrészt az egyes anyagoknak más és más a pozitív tulajdonsága, másrészt pedig érdemes odafigyelni, hogy milyen anyagokban érzed jól magad, mi az, amitől esetleg viszket vagy kiütéses lesz a bőröd, amit ezért jobb inkább kerülnöd.

A Dassy Pierre termál felső Prolen Siltex fonalból készült, 22%-a pedig elasztán. Az elasztánnak köszönhetően a felső jól nyúlik és harmonikusan illeszkedik viselője felsőtestéhez.

A Promacher Merino aláöltözet 80%-a poliészter, így elszívja az izzadságot és lehetővé teszi a megfelelő hőszabályozást. A maradék 20%-ot pedig nagyon finom merino gyapjú alkotja, ami jó szolgálatot tesz szokatlanul hideg időben is.

A gyapjú emellett nemcsak kiváló hőszigetelő, hanem jó légáteresztő tulajdonságokkal is rendelkezik. Mivel puha, bőrbarát és természetesen antibakteriális, akár az egész felső is készülhet gyapjúból, ahogyan például a Dassy Theodor aláöltözet felső is 100% merino gyapjú.

Aláöltözet szettek

Igazán hatékony és teljeskörű védelmet az alsók és a felsők úgy nyújtanak, ha párban alkalmazod őket, hogy az egész testet óvni tudják a hidegtől:

Kínálatunkban minden helyzetre megtalálod a Téged védő ruhadarabot. Nézz szét nálunk, nem csak minőségi aláöltözeteket találsz itt legyen szó lábbelikről, kesztyűkről vagy bármilyen munkaruháról, számíthatsz ránk! Kérdés esetén is szívesen állunk rendelkezésre!