Barion Pixel

ÁTMENETI MUNKAKABÁT – MIÉRT ÉRI MEG?

Egyre gyakrabban ki vagyunk téve a hirtelen változó időjárás viszontagságainak. Egyik percben még vastag kabát kell, másikban pedig már elég egy pulóver. Tehát kétségkívül, mindenképp szükségünk lehet egy átmeneti munkakabátra! A softshell munkakabát nagyon népszerűvé vált. Amit azonban érdemes tudni: Hogyan érdemes viselni? Milyen előnyei vannak az átmeneti kabátoknak? Hideg napokon is működhetnek? Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz!

Miért lettek népszerűek az átmeneti softhell dzsekik?

Mindenekelőtt azért, mert teljesen új mércét állítottak fel a dolgozók kültéri ruházatára vonatkozóan. Ezek az átmeneti kabátok először 2005 körül jelentek meg a piacon. A softshell munkakabátok sikeresen felváltották a régmúlt trendjeinek munkáskabátjait. Legyünk őszinték, ezek a kabátok nem voltak sem esztétikusak, sem funkcionálisak. Ezzel szemben a softshell egy leheletnyi friss levegő a munkaruha piacon. Jelenleg ősszel, télen és tavasszal ez a legnépszerűbb kültéri ruhatípus. Ha rétegesen öltözködsz, ez az átmeneti kabát még nagyon rövid idő alatt változó időjárás körülményivel is megbirkózik. A munkában hordott softshell termékekre még az is jellemző, hogy napi szinten munka után is hordhatod, mert jó megjelenést kölcsönöz. Ideális választás lehet például különböző sportokhoz, kocogáshoz vagy sétához is. A különféle szabadtéri tevékenységek végzése különösen könnyebbé válik viselésükkor. Például, ha szeretsz kirándulni, egy vízálló softshell kabát felválthatja a túraruházatot is.

Honnan származnak a softshell munkakabátok?

Eleinte csak a hegymászók használták ezeket a dzsekit, mert szélálló, vízálló az anyaguk, mindemellett jól szellőzik. A softshell kabátokat nagyon alacsony súly és kiváló műszaki paraméterek jellemzik. Ezért kezdték el használni ezeket az átmeneti időszakokban ősszel és tavasszal azok az emberek, akik szeretik aktívan tölteni szabadidejüket. A softshell munkakabátok sikeresen helyettesítették a vastag télikabátokat. Mióta létezik a softshell többé nem kell nehéz, pufi kabátot viselnünk ahhoz, hogy télen kellemesen érezzük magunkat.
Azonban legyünk őszinték, ha télikabátként szeretnénk viselni a softshell munkakabátokat, akkor mindenképp rétegesen kell öltözködnünk. Ezzel elkerülhetjük a további télikabát vásárlását és ez kétségtelenül nagy előny lehet. Nem kell mást tennünk, mint felvenni egy megfelelő aláöltözet felsőt vagy pólót, arra egy hosszú ujjú, kényelmes pulóvert, majd végül a softshellt és már készen is vagyunk munkánk ellátására. Ez az öltözet munka utáni futáshoz, sportokhoz is hasznos lehet. A tipikus téli kabátok valószínűleg nem lennének alkalmasak erre, mert általában túl nehezek. A réteges öltözködés softshell kabáttal a vastag, nehéz ruházat alternatívája, mert ezek az átmeneti kabátok könnyűek, légáteresztőek és kiváló védelmet nyújtanak a szél és a víz ellen.

Miből készülnek az átmeneti softshell kabátok?

A softshell anyag vékony. Alapból kétrétegű felépítésről van szó, bár a legjobb gyártók már háromrétegű anyagokat is gyártanak. Gyapjúból és poliészterből vagy poliészterből és elasztánból készült külső anyagból áll. A softhell munkakabát külső anyaga nagyon jól lélegzik. Bár víz- és szélálló kabátról van szó, általában nem nyújt teljes védelmet az egésznapos esőzések ellen – ez a vízállósági paramétereitől függ. Az átmeneti kabátok néha további vízálló membránokkal is rendelkeznek. Feladatuk, hogy még jobban megóvják a dolgozókat az elázástól, ezért érdemes figyelmesen elolvasni a termékleírásokat, és tudatosan választani őszi – tavaszi átmeneti kabátot. Az átmeneti softshell dzsekik nagyon jó védelmet nyújtanak a hideg ellen az átmeneti időszakokban – gyakran elég egy póló vagy vékony pulóver is és mehetünk is a munkába. Önmagukban az ilyen típusú kabátok nem valószínű, hogy megbirkóznak téli hideggel, azonban, ha jó minőségű, megfelelően kiválasztott aláöltözetet veszel fel hozzá – ami a bőröddel közvetlenül érintkezik – biztosan nem fogsz fázni!

 

Kapcsolódó termékek

Dzsekik és kabátok

Dassy Gravity softshell kabát

46 890 Ft

Dzsekik és kabátok

Dassy Tavira softshell kabát

38 920 Ft
34 750 Ft
49 950 Ft52 050 Ft
34 190 Ft
22 050 Ft