Barion Pixel

Védőszemüvegek nyárra

A szemek védelmére nagy hangsúlyt kell fektetni. Különösen igaz ez nyáron, amikor a napsugarak vakító fényével is szembe kell nézni. A megfelelő védőszemüveg kiválasztása azonban nem is olyan egyszerű feladat, sok szempontot figyelembe kell venni. Mutatunk most párat – ha ezek közül választasz, biztonságban tudhatod szemeid!

Divatos védőszemüveg 

Sokan azért nem szeretnek védőszemüveget viselni, mert nem tartják elég divatosnak. Nem szívesen vesznek fel olyan szemüveget, amelyik színe vagy stílusa miatt gúny tárgyává teszi őket. Félnek attól, hogy ha magukon felejtik, akkor furcsán néznek rájuk az utcán vagy a tömegközlekedésen hazafelé. Pedig milyen jó lenne egy olyan védőszemüveg, amelyet akár még hétvégén is fel lehet venni napszemüvegként! 

Ha Te is így gondolkozol, akkor a Pyramex Zone II szürke védőszemüveget Neked találták ki! Fiatalos stílusának és szürke lencséjének köszönhetően első ránézésre bárki egy egyszerű, modern napszemüvegnek gondolja. Pedig több annál, hiszen tükröződés elleni védelemmel ellátott, karcálló polikarbonát lencsével védi a szemeket, és a káros UV sugárzástól is óv. 

Nem is nagyon lehet praktikusabb, kényelmesebb szemüveget elképzelni a kültéri munkavégzéshez: illeszkedik az arc formájához, könnyű viseletet biztosít, szinte el is feledkezik arról a viselője, hogy szemüveg van rajta.

Egyetlen szemüveg, és a nyári programok és munkavégzés során nincs több szemedre leselkedő veszély! 

Védőszemüveg kintre, bentre 

Gyakori tévedés, hogy a (szemre) veszélyesebb fizikai munkákat mindig a szabadban végzik a szakemberek. A valóságban ez nem így van.

Nagyon sokszor benti munkálatoknál is védeni kell a szemet például az elpattanó szilánkoktól, szikráktól, forgácsoktól. Ilyenkor olyan szemüveget kell hordani, amelyik biztosítja ezt a védelmet, de nem rontja a látási viszonyokat azzal, hogy sötétít.

Viszont a kint és bent is dolgozó szakembereknek bosszantó lehet, ha folyamatosan cserélniük kell a szemüveget, mert kint a napfény miatt már egy sötétített lencse lenne az ideális.

Éppen ezt a problémát hidalja át a Pyramex Ever-Lite fényre sötétedő védőszemüveg. Különleges UV sugaraknak is ellenálló lencséje fényben besötétedik, így funkcionál mintegy napszemüvegként is, de a fényről elzárt, sötétebb helyen ismét kivilágosodik, így biztosítva a kitűnő látási viszonyokat, alkalmazkodva a környezethez. 

A lencse formai kialakítása a levegőben keringő portól is megóvja a szemeket, az orrnál és fülnél elhelyezett gumi betéteknek köszönhetően pedig stabilabban áll a fejen, így intenzívebb munkánál sem kell igazgatni vagy attól félni, hogy lecsúszik vagy leesik. 

A Pyramex Ever-Lite fényre sötétedő védőszemüveg így minden napszakban, minden munkához tökéletes választás, egyetlen dolgod van vele: a munkakezdés előtt felvenni!

A rögzítő pánt állítható, így a fejed méretéhez tudod igazítani a hosszát.

Stabilitás a pántnak köszönhetően

Kifejezetten intenzív kültéri munkák során mindennél fontosabb, hogy stabilan a helyén maradjon a szemüveg. Hajlásnál, erőteljesebb mozdulatoknál előfordul, hogy elmozdulva a helyéről már nem tölti be védő funkcióját.  

Ha Te is el akarod ezt kerülni, akkor egy rögzítő pánttal ellátott szemüvegre van szükséged, mint amilyen a Pyramex Highlander szürke védőszemüveg!

A szemüveg kerete habpárnás, így kényelmesen illeszkedve akadályozza meg, hogy bármi a szemüveg lencséje mögött a szemedbe kerüljön. A rögzítő pánt pedig állítható, így a fejed méretéhez tudod állítani a hosszát.

Szemedet mindvégig biztonságban tudhatod, a karcálló és UV sugárzástól védő lencse mindentől óvja, legyen szó akár munkavégzésről, vagy olyan szabadidős, mozgékony tevékenységről, mint a paintball vagy az airsoft.

Nézz szét a zárt védőszemüvegek közt, lehet hogy a Te munkádat vagy hobbidat is biztonságosabbá teheti valamelyik!

Dioptriás védőszemüveg

Borzasztóan bosszantó, hogy a termékleírásokat egyre kisebb betűkkel írják.

Főleg azért, mert a dioptriás szemüveg nincs mindig kéznél, egyszerre meg nem lehet felvenni egy védőszemüveggel. De nem csak az apró betűk olvasásához kell éles látás, a precíz munkavégzéshez is elengedhetetlen. 

A Pyramex ZTEK Readers védőszemüveg +2,0 dioptriás lencsével van ellátva, alsó részében dioptriás olvasó résszel. Tökéletes látást biztosít, ráadásul az orrvédőnek és a száron elhelyezett csúszásmentes guminak köszönhetően kényelmes is.

Mivel véd a káros UV sugarak ellen, szabadban, napsütésben is tökéletes választás!

 

Ha jó szemüveget választasz, dolgozhatsz akár a Nappal szemben, akár extrém körülmények között is, a szemeid védve lesznek! 

Ne csak a védőszemüveg védje a szemed, Te is védd a szemüveget! Válassz hozzá strapabíró tokot, és tartsd mindig tisztán!