Barion Pixel

Munkaruha mezőgazdasági munkákhoz: mit válassz?

Mezőgazdasági munkák végzésekor is érdemes átgondolnod, hogy mit viselsz. Összeszedtük neked, hogy mi mit ajánlunk, kész  munkaruha szetteket rakhatsz össze a bejegyzésünk alapján! Reméljük, tudunk segíteni!

Mire kell figyelni a mezőgazdaságban dolgozóknak?

Mezőgazdasági munkák esetében a ruha megválasztásakor figyelembe kell venni az időjárási körülményeket is. A napsütésben ugyanúgy vigyázni kell a fejre, ahogyan a dolgos kezekre. Ehhez adunk most pár tippet, és természetesen nem feledkezünk meg a többi testrészt védő ruhadarabról sem! 

Védd magad a naptól és vigyázz a kezedre!

A napsugarak és a hőség miatt érdemes odafigyelni, mit visel a fején az, aki egész nap a szabadban dolgozik.  Az egyik opció a fej védelmére a baseball sapka.. Amellett, hogy védi a fejet a napsugaraktól, a simlédernek (vagy siltnek) köszönhetően a szemünket is védi a fénytől. 

Jó szívvel tudjuk ajánlani a Carhartt Odessa baseball sapkát: mivel 100% pamutból készült, nagyon jó a nedvszívó képessége és jól is szellőzik. Sapka helyett választhatunk kendőt is. A Pyramex C160 hűtőkendő antimikrobálisan kezelt, így megakadályozza a kellemetlen szagok kialakulását. Használat előtt hideg vízbe áztatva igazi felfrissülést tud nyújtani.  Nem árt olyan kesztyűt választani, amelyik mindenhol megállja a helyét. A Granberg 114.0933 kesztyű kopásálló, és jól szellőző, így nem melegszik fel, kézre illeszkedő kialakításának köszönhetően pedig a precíz munkavégzést is lehetővé teszi. Hozzá hasonlóan a Granberg 100.0433 kesztyű is tökéletes választás a pontosságot igénylő feladatok elvégzéséhez, ráadásul remek szolgálatot tesz nedves és száraz körülmények között is. 

Azoknak, akik éles szerszámmal dolgoznak, érdemes vágás- és lyukasztásálló védőkesztyűt használni, mint amilyen például a Granberg 116.0995 kesztyű. A Granberg 108.0540 kesztyűt, pedig, nem csak mintája és színe teszi különlegessé, strapabíró kialakítása miatt is kitűnő választás lehet hölgyeknek.

 

Pólók és nadrágok: munkaruha a mezőgazdaságban 

A 100% pamut pólók nagyon jól szívják a nedvességet, jól szellőznek, és ellenállnak a szikráknak, viszont előfordul, hogy elengedik a színűket, és mosás után foltosodnak. Viszont ha előpréselt pamut anyagból készült pólót választunk, mint amilyen a Heavy New 137 vagy a Resist R01, az a mosógépben is bírni fogja a strapát.

A 100% pamut pólókkal ellentétben az 50%-ban pamutból és 50%-ban poliészterből készült felsők szárítógépben is száríthatóak, mert nem eresztik a színüket. A kényelmes és tartós Dassy Victor munkapóló jó választás lehet ebben a kategóriában. A 100% poliészter pólók a szövésnek köszönhetően az izzadságot a póló külsejéhez vezetik, így nincs nedvességérzet a testen, maximális komfortérzetet nyújt a viselőjének. Az ilyen pólók, így a Dassy Nexus is, könnyen vasalhatók, de fontos észben tartani, hogy nem bírják a szikrákat és olvadnak.

Közkedvelt munkaruha a kertésznadrág, legalábbis a mezőgazdaságban mindneképp. A Cofra Steel kertésznadrág 60% pamut és 40% poliészter összetételének köszönhetően nagyon jól szellőzik melegben is. Hidegebb napokon a Crosshatch Canadian farmer anyagból készített kertésznadrágot célszerű választani.  Aki inkább a derekas nadrágokat részesíti előnyben, annak a Cofra Drill jó választás lehet, de ha valaki a rugalmasabb anyagokat kedveli, annak a Cofra Jember Stretch lehet a befutó, míg aki rövidnadrágot keres, annak Cofra Kediri és Cofra Tile nadrágokat ajánljuk. 

Cipő és zokni meg fogod szokni!

A mezőgazdaságban dolgozva érdemes zárt cipőt viselni. Hiszen sok mindentől meg kell védeni a lábat, és mozogni is könnyebb így, hiszen aktív fizikai munkáról beszélünk. Épp ezért van szükség zoknira is, de annak anyaga, kialakítása sem mindegy, ha hosszú órákon át dolgozunk. A megfelelően kialakított zoknik jól szellőznek, nem hagyják, hogy vízben tocsogjon a lábunk, így elkerülhetőek a fertőzések. Melegebb napokon jó választás tehet a Cerva Wray zokni, míg hidegben a Wasat zokni az, ami szolgálni tudja kényelmünket.

Cipőválasztásnál fontos szempont a biztonság. A talpátszúrás elleni védelemmel és az acél orrvédelemmel is ellátott, vízlepergető Base Termini S3 SRC munkavédelmi cipőben vagy a hasonló kialakítású Base Prado S3 SRC munkavédelmi bakancsban biztonságban érezhetjük a lábunkat.

Aki fémmentes védőcipőt keres, annak a Cofra Grenoble S3 nubuk bőrből készült, könnyű, mégis masszív cipőt érdemes kipróbálnia, vagy a Buran S3 védőcipőt és a Giasco Cienzo S3 SRC bakancsot, amelyet Memory talpbetéttel láttak el.

 

Ezekből a ruhadarabokból választva sokkal kényelmesebb és biztonságosabb lehet a mezőgazdasági munka!