Barion Pixel

Munkaruha klímaszerelőknek

Munkaruha szettek: hogyan válassz?

A munkaruha kiválasztásakor az elsődleges szempont, amit figyelembe kell venni, hogy mi a funkciója. Fontos, hogy a  megfelelő, adott munkatípushoz készített darabokat találd meg, hiszen ezek jelentik az extra védelmet a munkavégzés során. Úgy döntöttünk, hogy munkatípushoz igazítva mutatunk be munkaruha szetteket. Azokat, amelyeket boltunkban is ajánlanánk, ha személyesen jönnél tanácsért! Kezdjük a klímaszerelőkkel! Megmondjuk, hogy mi mit viselnénk a helyükben!

Melyek az alapvető ruhadarabok?

Az egyik fundamentális munkaruha darab a védőkesztyű, hiszen mint minden szerelő munkához, itt is erősen ajánlott védőkesztyűt használata. Minőséget tekintve számunkra fontos, hogy egy védőkesztyű rendkívül kopásálló, ezáltal tartós legyen. Az is számít, hogy az anyagvastagsága lehetővé tegye a kisebb méretű alkatrészekkel történő szerelést és finom munkák kivitelezését. Ezen szempontok alapján a  Granberg 114.0933 mártott védőkesztyűt, illetve ennek a csúszásmentesített változatát, a Granberg 114.0550 védőkesztyűt ajánljuk.

Klímaszerelőként gyakran kell falak átfúrásával foglalkozni, olyankor pedig ajánlott védőszemüveg használata. Olyan védőszemüvegre van szükséged, amely teljes mértékben megakadályozza kisebb részek, faldarabok vagy por szembe kerülését. Mi a Pyramex Itek tükörbevonatos védőszemüveget ajánljuk, mert ballisztikailag bevizsgált, így tökéletesen véd a kisebb tárgyak beütődése elől, a lencséje pedig kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas.

A nyár közeledtével kiemelt szerepet kap a hővédelem is, hiszen a szabad területen és tűző napon történő munka során fokozottan ügyelni kell erre, ezért érdemes lehet ez ellen is védekezni például a Pyramex hűtőkendőjével.

Munkaruha klímaszerelőknek: a pólók és a nadrágok

Az alapdarabok sora itt még nem ért véget, viszont a következő munkaruháknál már felmerül több opció is az alapján, ki mit szeret viselni munka közben.

Pólókat tekintve két típust különböztetünk meg, magas pamuttartalmút és poliésztert. Előbbi, mondjuk a Dassy Kinetic póló azért lehet optimális választás, mert jó nedvszívó képességgel bír, ezáltal az izzadságot felszívja. Utóbbi, például a Dassy Nexus pólójának előnyei, hogy antibakteriális, megszűri az UV sugarakat és kivezeti az izzadságot.

Pulóverek tekintetében is magas pamuttartalmú és poliészter változatok érhetőek el. A Dassy Convex Polar poliészter kivitele nagyon jó hővédelemmel rendelkezik és gyorsan szárad,  jól szellőzik. A Dassy Velox magas pamuttartalmú típusa hűvös reggeleken igazán kellemes, kényelmes viseletet biztosít, valamint Cordura betétekkel van erősítve a könyök részen a kopásállóság érdekében.

Szintén egyéni preferencia kérdése, hogy milyen munkanadrág viselése kényelmes, ám itt is megkülönböztethetünk két típust, a derekas munkanadrágokat és a rövidnadrágokat. Előbbiek közül a Dassy Helix munkanadrág rendkívül jól megtervezett darab, hiszen azokon a részeken, ahol a munka során legjelentősebb az izzadság megjelenése – mint a térd első és hátsó része, a lábak között és derék tájékon -, szellőzőbetétekkel egészítették ki a munkaruhát, melyek ráadásul sztreccses anyagból készültek, hogy ne korlátozzon a munkavégzés során. A tartósság jegyében Cordurával erősített zsebei kézre esnek és sok szerszám – mint a nyomatékkulcs, lamellafésű vagy klímaszivárgás kereső műszer – elhelyezésére alkalmas. A Dassy Axis névre hallgató rövidnadrágja szintén funkcionális zsebekkel lett ellátva és anyagának köszönhetően a legtöbb munkakörülménynek ellenáll. A Dassy derekas munkanadrágjához hasonlóan kényelmes és jól szellőző munkaruháról beszélhetünk.

Ami a munkavédelmi cipőket illeti, a Base I-Robox termékcsalád többfajta lábbelivel is rendelkezik (cipő, szandál, bakancs), melyek rendkívül kényelmes viseletek, legyen szó egész napos állásról, létrázós munkáról vagy hosszan tartó guggolásról.

Kiegészítő darabok

Vannak különböző kiegészítők, melyek használatával növelheted a komfortérzetedet az egésznapos munka során.  Mint például a Cerva Wray zokni, mely jó nedvszívó és szellőző képességgel rendelkezik. Vagy a Dassy Xantus deréköv, amely stabilan tartja a nadrágot, ám rugalmasságának köszönhetően guggolásnál és lehajlásnál enged, így biztosítva a kényelmes viseletet.

Valamint vannak az olyan hasznos kiegészítők, mint a Dassy Brigton szerszámtáska, mely két tépőzáras hurokkal könnyen felhelyezhető derékövre, hogy ha a helyzet úgy kívánja, a kevesebbet használt eszközökhöz is könnyebben hozzáférj.

-Ha ezek közül a ruhadarabok és kiegészítők közül szemezgetsz, nagy eséllyel sokkal nagyobb biztonságban leszel klímaszerelés közben, és ami legalább ennyire fontos: jól fogod magad érezni bennük!