Barion Pixel

Miért jó a cégednek, ha a csapatod minőségi munkaruhában dolgozik?

A céges munkaruha sokkal többet ér, mint gondolnánk. Nem csak a csapat biztonsága, de összetartozásának bizonyítása szempontjából is. Miért jó a stílusos, igényes és egységes céges munkaruha? A bejegyzésből kiderült!

“Akiben nincs belső igény a rendes munkára, annak egyénisége sincsen”

– vallotta Reich Károly, a remek grafikusművész és illusztrátor, akinek mese- és verseskötet-illusztrációin nemzedékek nőttek fel. Többek között olyan klasszikusok borítóit köszönhetjük neki, mint a Kincskereső kisködmön, a Légy jó mindhalálig, A körtemuzsika vagy a Rémusz bácsi meséi.

Ha már sikerült megtalálnunk a megfelelő, “rendes munkára” nyitott embereket cégünk számára, akkor azt is célunknak kell tekintenünk, hogy megtartsuk őket – különösen az egyre nagyobb munkaerőhiány idején, és főleg a szakemberhiánnyal küzdő ágazatokban. Ebben a bejegyzésünkben azt járjuk körül, miért jelent versenyelőnyt a minőségi munkaruha, milyen érvek szólnak amellett, hogy a munkavállalóid kényelmes és tartós viseletben töltsék a munkaidejüket.

Jobban megéri jobbat vásárolni

A jó minőségű munkaruházat tartósabb, így kevesebbszer kell cserélni is. Éppen ezért mi is bátran kijelenthetjük: az olcsóbb munkaruha rövid távon ugyan kedvezőbb választásnak tűnhet, hosszabb távon mégis költségesebb választás. Fontos azonban megértenünk: nem a legmagasabb árú terméket kell megtalálnunk, hanem a legjobb ár-érték arányút.

Fő a biztonság!

Már csak azért sem éri meg a minőségen spórolni, mert a jobb alapanyagokból készült darabokban a munkatársaid is nagyobb biztonságban vannak. Egy pár strapabíró bakancs, vágásálló kesztyű, egy védőszemüveg vagy -sisak akár életreszóló sérülésektől is megóvhatja a kollégákat. Márpedig neked is érdeked, hogy biztonságban tudd a legjobb embereid.

Öröm lesz a csapatodra nézni!

Egy egységes, jó megjelenésű csapat megbízhatóságot és hozzáértést sugall, ezáltal emelkedhet a megrendeléseink száma – ez pedig akár a céged felvirágzását is jelentheti. A minőségi munkaruhát ráadásul az álláshirdetéseidben is kommunikálhatod, ezzel is növelheted a vállalkozásod vonzerejét. És mennyire jól fest majd a vállalkozásod logója néhány mutatósabb munkaruhán!

Jobb munkaruha, jobb munkamorál

Egy igazán jó vezető nem csak pénzkereső robotokat lát a beosztottjaiban, hanem azt is szem előtt tartja, hogy a csapata jól érezze magát, komfortos körülmények között dolgozhasson. Ha a munkavállalód kényelmesen érzi magát, várhatóan jobban teljesít, hatékonyabban dolgozik majd.

A jó megjelenés bizalmat kelt, nagyobb biztonságban tudhatod a dolgozóid, akik jobban is teljesítenek, ha kényelmes munkaruhát adsz rájuk. (Fotó: Dassy)

Viseljék is a munkaruhát!

Ám hiába invesztálunk kiváló minőségű, strapabíró és tartós munkaruházatba, ha a munkatársaink nem – vagy nem szívesen – hordják azokat. A munkáltató által biztosított ruházat a biztonságos munkavégzés alapfeltétele, de csak akkor, ha a munkavállaló valóban viseli is azt a munka során.

“Az csak egy dolog, hogy megfelelő minőségű legyen a védőeszköz, legalább olyan kardinális kérdés, hogyan éri el a munkáltató, hogy beosztottjai kötelezettségüknek eleget téve rendeltetésszerűen használják is azokat”

– figyelmeztetett a HR Portál cikkében a lap munkavédelmi szakértője, Kling Péter is.

A jó hír, hogy a közhiedelemmel ellentétben a munkaruházat nem csupán előnytelen, sehogy sem álló viselet lehet, a legkorszerűbb darabok akár az aktuális trendeknek is megfelelhetnek. Az Ejex igyekszik olyan termékpalettát összeállítani, amelynek darabjai egymással jól kombinálhatóak, napjaink utcai divatját idézik, biztonságot nyújtanak, kiváló minőségűek, és öröm viselni őket – vélhetően a te csapatod tagjainak is.

Összegzés

Egy minőségi munkaruha hozzájárulhat a jelenlegi csapat megtartásához, csökkenhet a fluktuáció (azaz a munkaerő vándorlása), javulhat a munkamorál, a dolgozók nagyobb biztonságban és megbecsülve érezhetik magukat. Mindezek pedig a csapatod teljesítményét, ezáltal a céged hozamát is növelhetik.

Ha tetszett ez a bejegyzés, szívesen fogyasztanál még hasonló tartalmakat, kövesd az Ejex Facebook-oldalát, ahol minden írásunkat közzétesszük majd, de további fotós és videós tartalmakat is találsz! Biriben található bemutatótermünkben a termékeinket testközelből is megtekintheted, felpróbálhatod, eladóink pedig professzionális szaktanácsadást is tudnak biztosítani számodra.

Kérj egyedi ajánlatot szakértőnktől!

Források

HR portál: Ahány cég, annyi öltözet