Barion Pixel

Kesztyű tippek télre- milyen legyen a védőkesztyű?

védőkesztyű

A védőkesztyű télen is nagyon fontos, sőt, a hideg hónapokban fokozottan ügyelni kell arra, hogy milyen védőfelszerelést viselünk. Kesztyűből is lehet kapni téliesített változatot. Most ezeket a termékeket szeretnénk bemutatni, mert úgy gondoljuk, fontos hogy tudd, milyen szempontok alapján kell választanod.

Mire való a munkavédelmi kesztyű?

A munkavédelmi kesztyűk feladata, hogy garantálja a biztonságos munkavégzést, valamint a kezed biztonságát. A munkaruházatok, így persze a védőkesztyűk biztonsági fokozatát komoly szabályozások határozzák meg, ezért érdemes erről tájékozódnod, amikor valamilyen munkavédelmi eszközt keresel. Ez a helyzet a védőkesztyűvel is. A munkavédelmi kesztyűk sokféle kialakításban és anyagban készülnek. Léteznek bőrből, vagy különböző műanyagból készült kesztyűk, de gumiból is gyártanak védőkesztyűket. 

A kesztyűk lehetnek béleltek, lehet csúszásgátlós vagy épp megerősített anyagból gyártott a tenyérre eső felület. Sok különböző szempont szerint alakítják ezeket a védőfelszereléseket. Ennek az az oka, hogy a munkavégzés típusához alkalmazkodva készülnek. Kiválasztásuk során a legfontosabb szempont tehát az, hogy milyen tevékenység során fogod használni. Ha kültéren vagy valamilyen okból hideg helyen dolgozol, akkor téli munkavédelmi kesztyűt kell vásárolnod, amely bélelt, de jól szellőzik.

védőkesztyű
Téli védőkesztyű- fontos, hogy tudatosan válassz

Mi alapján válasszunk kesztyűt?

A munkavédelmi bakancshoz hasonlóan a keszytű kiválasztásakor is a munka típusa és körülményei a legfontosabb szempontok. Vegyszerekkel dolgozol? Akkor ehhez igazodva olyan gumikesztyűt kell választanod, amely kifejezetten ilyen helyzetekre van tervezve: vegyszerálló. Léteznek vágásbiztos kesztyűk, melyeknek az a feladatuk, hogy megvédjék a kezed, ha éles szerszámokkal dolgozol. Ezek mártott kesztyűk, melyek részben poliészterből készülnek. Vannak csúszásbiztos felületű kesztyűk, melyeket főleg pakoláshoz, súlyosabb tárgyak mozgatásához érdemes választani. 

Gyártanak olyan munkavédelmi kesztyűket is, amelyek a magas hőtől védenek. A kesztyű kiválasztásakor a funkció mellett azt is meg kell nézned, hogy milyen mértékben véd a szóbanforgó hatástól. A vágásbiztos kesztyű milyen vágási szinttől véd meg, a hővédő pedig hány fokig biztonságos. Ez alapján tudod eldönteni, hogy a biztonsági szint, melyet a védőkesztyű nyújt, számodra megfelelő-e. 

Amikor munkavédelmi kesztyűt vásárolsz, akkor a megfelelő méretre is fordíts figyelmet, mert a túl szűk, de a nagyméretű kesztyű sem biztonságos, akadályozhat a megfelelő munkavégzésben, és a funkcióját, a kezed védelmét sem tudja maximálisan ellátni.

Milyen legyen a téli védőkesztyű?

A téli védőkesztyű legyen hőszigetelt. Egyértelmű, hogy miért olyan fontos ez a kritérium. Emellett nem árt, ha bélelt kesztyűt választunk. Ez azonban a munkavégzés típusától is függ, hiszen vannak olyan feladatok, amelyek precíz, apró és pontos mozdulatokkal hajthatóak csak végre. Ezek esetében nem jó, ha nagy, kitömött kesztyűt viselsz. 

Az is számít, hogy a téli munkavédelmi kesztyű légáteresztő legyen. Ha hosszú órákon keresztül vagyunk kénytelenek viselni ezt a védőfelszerelést, akkor a kényelem miatt fontos a szellőzés. A legmodernebb munkavédelmi kesztyűket már ezek alapján gyártják. Vannak mártott munkavédelmi kesztyűk, melyek téliesítettek, jól szigetelik a hőt, ezek főleg vágásbiztos kesztyűk. De a jól szellőző és természetes, bélelt bőrkesztyűk is segítségünkre lehetnek egy-egy munka során.

Ezek a mi kedvenceink

A Granberg 120.4292W védőkesztyűket kifejezetten szívesen ajánljuk, mert nagyon praktikus a kialakításuk, kényelmesek és esztétikusak. Főleg pakoláshoz, anyagmozgatáshoz javasoltak ezek a téli védőkesztyűk, melyek szintetikusak és  béleltek. Autószereléshez is alkalmas védőviseletek.

Nedves, hideg környezetben a Granberg 108.8080-as védőkesztyűt javasoljuk, mely szakadásálló, hideg és víz ellen van kifejlesztve. A Granberg minden munkakörülményre gondol, amikor termékeit tervezi, ugyanis a Granberg 107.4202 védőkesztyűje például csúszásgátlós, kiválóan véd a hideg ellen, és kifejezetten érintkőképernyőkhöz van tervezve. Olyan, akár kültéri munkavégzéshez használhatjuk, ahol szükség van ezekre az elektronikus munkaeszközökre, például tervrajzokra. 

Ha a téli védőkesztyűt a javaslataink alapján vásárolod meg, akkor nem fogsz csalódni. Nézz szét a kínálatunkban is!